“is-lagkage”
Igår havde jeg søde piger på besøg. Vi skulle have let, men lækkert mad. Vi lavede pandekage/rösti/ægkage med gulerod og ingefær. Dertil fik vi hvidløgsdressing, spinatblade og laks. Til dessert blev det en “is-lagkage” ala Fransiska. Det var nemlig en dadelbund med frossen yoghurt og chokoladesauce..
Til retten skal der bruges:
- 4 æg
- 6 gulerødder
- 1 cm ingefær (revet)
- salat/spinat eller andet
- laks/kylling eller andet
- fromage frais
- hvidløg
- det du ønsker at spise til 😉
Gulerødder rives og vrides i et viskestykke. Derefter blandes de med revet ingefær, æg og salt og peber. Steget på panden som små blinis. Fromage frais blandes med hvidløg og eventuelt lidt citron. Smag selv al maden til med salt og peber.
desserten er lavet af:
- dadler
- nødder
- fromage frais
- lakrids/vanilie eller hvad man lige foretrækker
- stevia
- chokolade – mængde efter behov ..
Dadler moses og blandes med lidt hakket nødder (tilføj eventuelt noget ingefær). Fromage frais blandes med vaniliesukker, lakridspulver eller noget helt tredje og tilsæt derefter stevia og smag yoghurt/isen til.. Pres dadelblanding ned i en form og dæk derefter med yoghurt. Sæt det i fryseren i 1 time. Inden serveringen skal chokoladen smeltes så man kan hælde den over den lækre dessert.
Ingen kommentarer endnu