Langtidsstegt Lammebov
En let opskrift på en god aftensmad.
Langtidsstegt lammebov:
- Stegepose
- Lammebov – ellers andet kød (sørg for, at der er meget fedt, ellers bliver det tørt)
- øl, vin eller anden væske..
- Løg
- Hvidløg
Alt puttes i en stegepose. Jeg puttede lammeboven ind først og pyntede med løgene rundt om. Tilsidst hældte jeg en 1/2 liter øl i og lukkede posen. Ofte er det lækkert med en masse grøntsager som gulerødder, pastinak m.m. i posen. Jeg gav lammet 100 grader i 8-9 timer.
Når det så serveres, er det det møreste kød og lækre løg. Ved siden af serverede jeg gulerodsfritter, rødvinssauce og en salat.
Gulerodsfritter er gulerodsstave vendt i olie og ind i ovnen til de er gyldne. Salaten blev broccoli, avocado, jordbær og rødløg tilsat lidt hvid balsamico og appelsinsaft. Det gjorde, at salaten var let og “sommerlig” i modsætning til det tunge kød. Endvidere lavede jeg en rødvinssauce:
Her tog jeg saften fra kødet (efter 8. time) og fjernede urenheder og fedt. Derefter kogte jeg saften ind med en flaske rødvin til der var 3 dl tilbage..
Velbekomme 🙂
xoxo Fransiska Olivia
Det lyder og ser virkelig lækkert ud! Jeg er især vild med salaten, som ser spændende ud 🙂