Honningmarineret laks med quinoa salat
Den anden dag fik jeg to veninder på besøg og ville lave noget velsmagende mad, men det skulle også være sundt og let. Og da jeg ikke er den store kok, måtte det også meget gerne være forholdsvis enkelt.
Honningmarineret laks
– Laksefileter
– Honning
– Mandler
Fremgangsmåde:
Laksefileterne ligges i et fad, pensles med honing (sirup kan også bruges) og mandlerne drysses over samt lidt salt og peber. Ind i ovnen og 20 min. ved 180 grader.
Quinoa salat med mango og gulerødder
– Quinoa
– Citron
– Olie
– Sukker
– Gulerødder
– Frisk chili
– Mango
– Rødløg
Fremgangsmåde:
Skyl quinoaen igennem i koldt vand og kog det efter anvisningen – 1 del quinoa og 2 dele vand med lidt salt i 15-20 minutter. Rør citronsaft, sukker og olie sammen som en marinade til quinoaen og bland det mens quinoaen stadig er lun.
Skræl gulerødderne og mangoen og skær det i tern. Finhak rødløgene og chilien og bland det hele i salaten. Smag til med citron, salt og peber. Server quinoasalaten lun eller ved stuetemperatur.
Undskyld at jeg ikke har bedre billeder eller nøjagtige måleangivelser, men jeg er typen der prøver mig frem og det giver som regel et meget godt resultat – så mon ikke også i kan klare det! Det smager i hvertfald super godt, så gå endelig igang!
Til laksen og salaten serverede jeg en dip lavet på creme frais, hvidløg, citron og finthakket æble og lunede et naan brød.
Ellers må I alle sammen have en rigtig dejligt torsdag. Jeg får besøg af min veninde Laura fra København hvilket bliver super hyggeligt.
//Sofie Amalie.
Hej – super fin blog, ville du måske tjekke min egen blog ud?:)
K.h. http://fabulous-fearless-and-fashion.blogspot.dk/